Utveckling o Äventyr genomför guidade turer med aktiviteter och äventyr i Blekinge Skärgård, vildmarksterräng i Småland samt i den svenska fjällvärlden. Arrangemangen genomförs både som kvällsturer, dagsturer och 2 dagstur med tält/vindskydd övernattning. I samtliga arrangemang ingår förstklassig utrustning, samtliga måltider samt ledning/guidning av aktiviteter. För företag som vill öka effektiviteten i sina team erbjuder vi skräddarsydda arrangemang där både friskvård, upplevelse och teambuilding kombineras under samma gång. För personlig utveckling genomför vi inspirationsföreläsningar där vi inspirerar personen att sätta upp mål för egen utveckling.

För företag.
Teambuilding/grupputveckling  och upplevelser för företag syftar till att skapa en ”Vi” känsla i gruppen, dvs ”vi gjorde det här, vi klarade det här tillsammans”. För att åstadkomma den känsla genomförs upplevelser mha friluftsaktiviteter och teoretiska/praktiska övningar i grupp. Övningarna i grupputveckling syftar till att lösa uppgifter/situationer som man normalt inte jobbar med, och på så sätt lära känna nya egenskaper hos varandra.  Denna ”vi” känsla bygger en ”anda” i gruppen som man som chef senare har nytta av i det vardagliga arbetet då ex gruppen skall klara av viktiga leveranstider etc.

Friskvård för företag syftar till att deltagarna tillsammans i grupp genomför friluftsaktiviteter i naturen, för att stimulera kroppen fysiskt samt få nya intryck för sina sinnen. Härvid lär gruppen känna varandra på ett naturligt sätt och börjar se nya egenskaper hos varandra.

Inspirationsföreläsning syftar till att få människor att vidga sina vyer för livet samt möjligheter för att förverkliga/utveckla sig själv. Ämnesområdena som berörs här är resor, volontärarbete, äventyr, eget företagande, träning, hälsa och kost. Erfarenheterna/slutsatserna som berörs är hämtat från vårt vardagliga liv.

För att möjliggöra ovanstående produkter med en hög kvalite, samarbetar vi med välutbildade, erfarna och utvalda samarbetspartners samt använder förstklassig utrustning för de aktiviteter som vi genomför.

För privatperson.
När du ställs inför en ny prövning/utmaning och känner fjärilarna i magen, och inte riktigt vet om du vågar anta/eller vet hur du skall göra, det är då du skall ta steget och genomföra prövningen.

Den känslan du får efteråt då du genomfört ”ditt steg”, det är det som du skall ta med dig ut i livet och sedan använda i dina vardagliga prövningar ex: jobbet, tävlingar, relationer eller enbart förändringar du vill genomföra i ditt liv.

Utveckling o Äventyr vill ge dig dessa möjligheter att pröva på och utöva olika aktiviteter så att du får känna fjärilarna i magen. Vi gör det under kontrollerande former, med förstklassig utrustning och med kunniga och erfarna ledare/instruktörer, allt för att du skall få en så minnesvärd upplevelse så möjligt.

De aktiviteter och turer som vi genomför, genomförs alltid i små grupper. Detta för att vi skall ha en bra gemenskap i gruppen under aktiviteten, samt att det blir bättre utbildning i de moment där vi lär ut färdigheter.

Målsättningen är att efter en genomförd tur skall du ha fått förståelse och de grundläggande färdigheterna för att på egen hand kunna genomföra enklare tur nästa gång. En annan del är också att du under de olika turerna som genomförs skall du lära dig att använda din utrustning på rätt sätt, och göra åtgärder i rätt tid och på rätt sätt, detta för att ditt friluftsliv skall bli så behagligt och komfortabelt så möjligt.

Dessa färdigheter är inget som du lär dig genom att enbart köpa ett par kängor av en försäljare i en friluftsbutik. Du får ej med en manual hur du skall sköta dina fötter på fjället eller i vinterlandskapet, vilka åtgärder du gör med dina sockar etc, för att dessa skall hållas så torra så möjligt, så att du ej fryser om tårna.

Över tiden kan felaktiga åtgärder med utrustningen innebära att du sätter dig själv i en jobbig situation, som i värsta fall kan sluta riktigt illa.

Vår målsättning är som sagt att du både skall få en upplevelse med minnen och kunskap som du kan använda för framtida äventyr.

Om grundaren.
Utveckling o Äventyr drivs av mig, Mats Svensson. Jag har arbetat inom Försvarsmakten sedan 1995, och har genom årens lopp fått mycket teoretisk och praktisk erfarenhet av ledarskap, grupputveckling, teambuilding  samt att vistas i naturen med olika förutsättningar.

Genom åren har jag även;
–  varit på jorden runt resa med ”backpack” under 12 månader
– drivit och ägt restaurangen ”The Living Bar” i Eksjö.
– drivit och ägt reseförtaget Ojda.Com, med äventyrsresor mot Byron Bay, Australien.
– arbetat som platschef för ett reseföretag en vintersäsong i Val Thorens, Frankrike.
– arbetat som volontär med rehabilitering av vilda rovdjursungar i Sydafrika.

Eftersom jag alltid har haft ett starkt intresse av att utvecklas och söka nya utmaningar, har jag även haft möjligheten att få lära mig mycket inom friluftsliv. De sporter som jag främst utövar och behärskar är;
– Paddling / Surfski, Havskajak, Forskajak
– Cykling / Mountainbike, Downhill, Racer
– Klättring / Klippklättring multipitch
– Fallskärmshoppning / D-cert
– Dykning / A-cert + Gruvdykning.
– Surfing / Vågsurfing
– Skidåkning / Alpint, Randonee, Snowboard, Längskidåkning, Turåkning med pulka
– Friluftsliv / Tältning alla årstider i kombination med ovanstående sporter.
– Tränar aktivt inom multisport och triathlon.
– Finisher 6 x Ironman
– Skidat över Grönland med skidor och pulka, 600km, under 26 dagar.

Se film från fallskärmshoppning här.
Se film från alpin klättring här.
Se film från downhill cykling här.
Se film från forskajak paddling här.
Se film från surfski paddling här.
Se film från vågsurfing här.
Se film från Grönlandsexpedition här.
Se film från gruvdykning här.

Jag är en vanlig kille som har haft förmånen att få prova på mycket i livet genom åren- om jag kan, så kan du .

Ta chansen och möjligheten att testa på något som du ej gjort tidigare.

Det är upplevelserna och fjärilarna i magen som utvecklar dig och får dig att känna att du lever.

Lycka till!