Skulle du vilja falla fritt i luften i 200 km/h, och samtidigt få möjligheten att blicka ut över kustlinjen i Skåne? Följ med Utveckling o Äventyr under en dag och genomför ett tandem fallskärmshopp med en instruktör.

Vi börjar med att åka gemensamt från Karlskrona till Kristianstad flygplats, där vi anländer till Skånes fallskärmsklubb.

Väl framme checkar vi in på klubben och njuter av fikabröd, kaffe och te. Samtidigt kollar vi på andra hoppare som flyger med sina skärmar och landar med mjuka landningar på marken.

Då det är din tur kommer du att få en 30min briefing av din tandeminstruktör, om hoppet och utrustningen.

Därefter bär det av med flygplanet upp till 4000 meter. Under färden upp har vi fin utsikt över ängarna och kustlinjen i nordöstra delen av Skåne.

Då det är din tur att hoppa, sätter du dig i fallskärmsdörren tillsammans med instruktören, och därefter faller ni ut i fritt fall. Det fria fallet varar under ca 45 sekunder, och ni når då en hastighet av 200km/h.

Då vi passerar 1500 meter utlöser instruktören fallskärmen, och inom ett par minuter kommer ni att landa mjuk på marken igen. Härligt, du gjorde det! Bra jobbat!

Filmer.
Se film här.

Förkunskaper.
Det krävs inga förkunskaper. Dock måste du vara minst 140cm lång och ej väga mer än 100kg. Dessa krav för att du skall kunna passa i selen.

Vad ingår.
I priset ingår följande:
– Bokning av tandemfallskärmshopp.
– Tandem fallskärmshopp från 4000m
– Transport Karlskrona-Kristianstad flygplats tur och retur
– Lunch och fika på fallskärmsklubben.
– Tar bilder under genomförandet på marken, som du får därefter.

Vad skall du ta med dig.
Då du genomför ditt tandemhopp får du låna en överdragsoverall, handskar, glasögon och en mjuk hjälm samt en sele för tandemhoppet. För att du skall kunna röra dig smidigt på marken i flygplanet är det bra om du har mjuka skor och oömma kläder. Ta även med solglasögon och en keps, så du kan se upp i luften på övriga hoppare på fältet.

Bokning och förfrågan.
Bokning sker på:
Mob: 0706-299 777
E-post: boka@utvecklingoaventyr.se
Max 4 deltagare.

Vilka dagar hoppar vi fallskärm?
Vi samlas vid 09.00 och är tillbaks igen vid 16.00
Lördag och söndag / Maj -oktober

Pris/person.
Kontakta oss för aktuell prisinformation.

Läs här om betalningsvillkor.

Villkor.
Vid åskväder eller hårt väder hoppar vi inte. Allt deltagande sker på egen risk. Du skall vara frisk och i normal fysisk kondition. Lägsta ålder för deltagande är 15 år.

Uthyrning av fallskärm.
Är du certifierad fallskärmshoppare, har du möjlighet att hyra fallskärm från oss.
Vi har följande fallskärmar:
– Vector 3 / PD Storm 170
– Vector 3 / PD Louts 150