A2Livet handlar mycket om att våga göra vägval, vissa stora andra små. För att du skall utvecklas och vara beredd då dom verkliga möjligheterna uppenbarar sig, är det viktigt att hela tiden öva/stärka och utveckla dig själv till att bli starkare i din självkänsla/självförtroende och målmedvetenhet. Helt enkelt, träna för att bli ditt bästa du!:)

Ett av verktygen för denna utveckling är aktiva äventyr och utmaningar, där du själv går utanför din ”komfortzon” och blir väldigt glad och nöjd med din prestation då du klarat ditt nya mål. Allting handlar om förberedelser, träning och vara mentalt närvarande vid genomförandet.

Att vara ”mentalt närvarande” här innebär att du släpper allting i vardagen och bara fokuserar på det väsentliga just nu, dvs din utmaning. Om du inte är närvarande i det du gör just nu, kommer du troligtvis att inte komma hela vägen och inte njuta fullt ut.

Ett exempel på en aktivitet kan vara klippklättring. Många människor tycker det är roligt att klättra då de gör det med toppsäkring och på en led som sträcker sig ca 10m upp. De känner att de har kontroll för att de ser allting, och allting känns nära marken. Dock då vissa personer kommer högre upp på berget, ex 100m så kan de inte prestera lika bra som de gjorde vid 10m. Varför är det så? Det är ju precis samma klättring, du skall flytta dina händer mot nya grepp på berget P1050772och dina fötter mot nya fotfäste för att kunna pressa dig uppåt.

Skillnaden är att vid 10m så känner du närheten till marken och din omgivning, vid 100m är det fler saker som påverkar dig mentalt. -”Kommer jag att klara det här? Håller utrustningen när jag är så långt upp? Oj, vad högt det här är, nu är jag verkligen utsatt om någonting skulle hända”.

Då du börjar fundera på sådana tankar uppe på berget, då tappar du fokus och din mentala styrka för att prestera, dvs du lägger energi på fel saker, du låter din hjärna ta över och ta in intryck från omgivningen. Om du istället fokuserar på det du skall göra här och nu och är närvarande i det du gör, och klättrar på samma sätt som då du är 10m upp på klippan, för att det är samma utrustning, svårighet och teknik som du skall genomföra, då kommer du också att prestera bättre.

I en sådan här situation har du pushat dig utanför din komfortzon lite, och du har tagit kontroll över situationen igen och du kommer bli starkare mentalt efter detta som du sedan har nytta av i ditt vardagliga liv med:)

Insteget för just din aktivitet och ditt äventyr är beroende på var du befinner dig i livet just nu, med din fysiska och mentala förutsättningar.Vada_2

Det viktiga är att du känner att ”-jag vill, jag kan, jag gör, jag vill lite till”! Har du den känslan i kroppen och i sinnet och vill utveckla den mha aktiviteter och äventyr, då kommer du också att bli starkare i livet för de prövningar och möjligheter som erbjuds där.

Många människor stressar igenom livet och reflekterar inte över vad de håller på med, istället för att fokusera på nuet, vara mentalt närvarande och ha ett syfte med det man gör. Använder man aktiviteter och äventyr som en träningsform för att kunna fokusera på det man vill göra, då kommer du också att leva ett mer ”närvarande liv” i din vardag där du ser ett syfte med varför du gör olika saker, och samtidigt får mer energi av det.

Kontakta oss för vägledning hur du skall ta nästa steg mot nya målsättningar, prövningar och utmaningar i din ”komfortzon” mha äventyr och aktiviteter.

Kontakt.
Mob: 0706-299 777
Email: info@utvecklingoaventyr.se

Dare to achieve!
Våga bli ditt bästa du!