Skulle du vilja falla fritt i luften i 200 km/h, och samtidigt få möjligheten att blicka ut över Skånes landskap? Följ med Utveckling o Äventyr under och genomför ett tandem fallskärmshopp med en instruktör.

Stöd Barncancerfonden.
Väljer du att hoppa med instruktören Mats Svensson, har du samtidigt möjlighet att köpa boken ”Tacksam för livet” till reducerat pris. På följande länk kan du läsa ett kort utdrag från boken.
Utveckling o Äventyr samarbetar med Barncancerfonden och skänker även 10 SEK/såld bok av ”Tacksam för livet”.

Vi samarbetar med fallskärmsklubben Skydive Skåne i Kristianstad och Skydive Syd i Eslöv.

Väl framme checkar vi in på klubben och kollar vi på andra hoppare som flyger med sina skärmar och landar med mjuka landningar på marken.

Då det är din tur kommer du att få en utbildning av din tandeminstruktör, om hoppet och utrustningen.

Därefter bär det av med flygplanet upp till minst 3000 meter. Under färden upp har vi fin utsikt över ängarna i Skåne.

Då det är din tur att hoppa, sätter du dig i flygplansdörren tillsammans med instruktören, och därefter faller ni ut i fritt fall. Under det fria fallet når ni en hastighet av ca 200km/h.

Innan vi passerar 1500 meter utlöser instruktören fallskärmen, och inom ett par minuter kommer ni att landa mjuk på marken igen. Härligt, du gjorde det! Bra jobbat!

Referens.
”Hej Mats! Vill bara skicka en hälsning till dig! Jag lever sååå gott på minnet av hoppet med dig! Sjukt häftigt och så coolt att jag var så trygg med dig meddetsamma! Du var fantastisk och en stor del av min upplevelse! Taack! Hoppas livet är gott!”
Madeleine

Filmer.
Se film 1 här.
Se film 2 här.

Förkunskaper.
Det krävs inga förkunskaper. Dock måste du vara minst 140cm-200cm lång och ej väga mer än 100kg. Dessa krav för att du skall kunna passa i selen till fallskärmsutrustningen. Är du längre än 200cm samt väger mer än 100kg, vänligen kontakta oss för mer information.

Vad skall du ta med dig.
Då du genomför ditt tandemhopp får du låna en överdragsoverall, glasögon och en mjuk hjälm samt en sele för tandemhoppet. För att du skall kunna röra dig smidigt på marken i flygplanet är det bra om du har mjuka skor och oömma kläder. Ta även med solglasögon och en keps, så du kan se upp i luften på övriga hoppare på fältet.

Villkor.
Vid åskväder eller hårt väder hoppar vi inte. Allt deltagande sker på egen risk. Du skall vara frisk och i normal fysisk kondition. Lägsta ålder för deltagande är 12 år. Målsman skall närvara om hopparen är under 18 år.
Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration innan genomförandet av hoppet.

Bokning och förfrågan.
Bokning av att hoppa fallskärm med Mats Svensson och Utveckling o Äventyr
Mob: 0706-299 777
E-post: info@utvecklingoaventyr.se

Vilka dagar hoppar vi fallskärm?
Vi hoppar fallskärm då det är fint väder från april-oktober månad.
Mestadels sker hoppning på helger, dvs lördagar och söndagar.

Uthyrning av fallskärm.
Är du certifierad fallskärmshoppare, har du möjlighet att hyra fallskärm från oss.
Vi har följande fallskärmar:
– Vector 3 / PD Storm 170
– Vector 3 / PD Louts 150

– Vector 3 / PD Sabre 3 150