Puder, god mat, bad i varma källor och skidäventyr i vacker skog är vad som väntar på Hokkaido i Japan, i februari 2025.. Tack vare kalla vindar från Sibirien och norra Kina kommer det otroliga mängder snö på Japans norra ö Hokkaido varje vinter. Det snöar runt 15 meter per säsong. Så packa skidglasögon och feta lagg och följ med oss på puderfrossa i Japan.
Offpist åkning i Japan. Mountain Guide Travel. Foto: David Kvart
Foto: David Kvart / Mountain Guide Travel

Resan arrangeras av Mountain Guide Travel.
Resan arrangeras av Mountain Guide Travel, där vi är gäster i deras skidgrupper. Syftet med vår resa till Japan är att få nya erfarenheter samt inspiration till inspirationsföreläsningar och vår nya planerade bok ”Ledarskap i svåra situationer.”

En skidsafari runt Hokkaido
Vårt mål med resan är att besöka flera skidorter och plocka russinen ur kakan. Avståndet mellan många av orterna är korta och genom att vi bor på tre olika platser hinner vi med flera skidorter i olika områden.

Puder från liften, kryddat med toppturer
Det går att åka ospårat puder från liften varje dag, bara man väljer rätt skidort dag för dag. Men, vi får ut så mycket mer av skidorterna om vi kan gå upp på toppar runt omkring skidorterna eller gå tillbaka från något av de många fina åken som inte slutar vid en lift. Därför vill vi att alla som åker med oss har skidor med turbindningar och stighudar. Är ni en grupp som vill göra denna resa utan att gå på stighudar går det att anpassa efter era önskemål. 
Offpist åkning i Japan. 
Mountain Guide Travel.
Foto: Andreas Bengtsson
Foto: Andreas Bengtsson / Mountain Guide Travel

Om Hokkaido 
Hokkaido är Japans nordligaste ö och nås smidigast via 1,5 timmes inrikesflyg från Tokyo, även om det också finns en biltunnel från huvudön. Hokkaido är till ytan som två gånger Schweiz. Sapporo, den största staden på Hokkaido, är kanske mest känd för oss skidåkare från vinter-OS 1972. Hokkaido är Japans främsta jordbruksområde. Här produceras mest ris och fisk i hela landet, det odlas även mycket grönsaker. Det finns många orörda skogar på Hokkaido och ön är den del av Japan som är glesast befolkad även om antalet invånare på ön är cirka 5,7 miljoner. Det finns sex nationalparker och tolv naturreservat och ön är ett populärt resmål för japanerna, framför allt på sommaren. På ön finns mer än 80 skidorter och även om många av dessa är små och inte av något större intresse finns det gott om bra skidåkning.    

Läs mer om Mountain Guide Travel här.