Mellan den 4:e maj och 30:e maj 2019, var vi delaktiga i en Grönlandsexpedition som arrangerades och ledes av Bergans Adventures från Norge. Totalt var vi 9 gäster och 2 guider.

Bakgrund. (från september 2018)
Jag kommer under 2019 genomföra en personlig utmaning för mig och Utveckling o Äventyr.
Utmaningen är att skida över Grönland med pulka från väst till öst. Turen är från Kangerlussuaq till Isortoq, en sträcka på ca 600km under ca 26 dagar. Under turen bor man i tält och har all mat etc med sig i pulkan, som man drar framåt mha skidor och stavar.
Jag kommer att genomföra förberedelser och genomförande av turen tillsammans med en Norsk arrangör som heter Bergans Adventures.

Syftet med denna utmaning är att bla:
– Jag är tacksam för att jag lever idag, att jag är frisk och har ett stimulerande liv. För 1 år sedan var jag med om en oförutsedd olycka där jag är tacksam att jag överlevde. Läs mer här.

– Jag vill genomföra en unik utmaning som är krävande både fysiskt och mentalt, i en exponerad vacker natur och miljö.

– En stor utmaning som världen har framför sig är bla klimatförändringarna, där Grönlandsisen och även isbjörnarna redan nu är påverkade. Under min resa vill jag dokumentera det man ser och sen delge det vid inspirationsföreläsningar, i syfte att visa för människor att vi måste börja ta bättre hand om vår värld, innan det är för sent.

För genomförande av en Grönlands expedition, krävs det mycket planering, träning och förberedelser. Jag är i full gång med detta, och träningen går som planerat.

Under helgen i mitten av september 2018 har det varit uppstartsträff med teamet för expeditionen. Vi träffades vid naturområdet Nordmark där vi under 2 dagar började träningsförberedelserna inför Grönland. Mycket av träningsförberedelserna innebär att dra bildäck på grusväg, för att vänja kroppen inför belastning på 65kg pulka på Grönland.

Inför Grönlands expeditionen samarbetar vi med olika företag för inköp av utrustning och övriga träningsförberedelser.
De företag som är våra samarbetspartners inför Grönland 2019:
– Sportkompaniet Karlskrona.
– Naturkompaniet Gävle.
– Outdoorexperten.se
– Fjällpuls.se
– Lok & Motion träningscenter Karlskrona.
– Massagegaraget Nättraby.
– Berghall Kiropraktik.
– Elias Syd AB.
– Friskis o Svettis Karlskrona
– Hovnarren AB

Genomförande.
Expeditionen blev succse och all träning, förberedelser, utrustning och färdigheter fungerade väldigt väl. Under turen tappade jag Mats Svensson, hela -9.5kg i kroppsvikt under totalt 27 dagar på isen på Grönland.
Klicka på följande länk, för att se en kort film från expeditionen.

Insamling till Barncancerfonden.
I samband med våran Grönlandsexpedition samlade vi in totalt 7838 SEK, via ett kort Facebook inlägg. Alla bidrag är viktiga, stora som små!

För er som bokar någon av våra inspirationsföreläsningar, skänker vi 10% av arvodet till Barncancerfonden. Lev nu, livet är kort, och vi vet aldrig när det kan ske en oplanerad förändring för livet.

Boka föreläsning.
För er som är intresserade av motivation/inspiration- samt hur man planerar och genomför en föreläsning kring upplägget inför en Grönlands expedition, så får ni gärna kontakta oss för mer information.

Klicka på följande länk och inspireras för att boka vår föreläsning. Se gärna filmen med ljud för bästa upplevelse.
Se filmen här.

Föreläsningen vara under 1.5tim, och vi integrerar både bilder/filmer/frågor och budskap/erfarenheter/återkopplingar till livet och vardagen