Skulle ni vilja stärka ert team med ett unikt äventyr i den svenska fjällvärlden i vintermiljö? Här Jämtlandsfjällen 2010 149följer ett förslag på upplägg som genomförs under mars månad under fre lunch – sön eftermiddag.

Stärka teamet i vintermiljö, där bla följande moment ingår.
–     Sova i vintertält i varma sköna sovsäckar.
–     Uppleva tystheten att sova i en utgrävd snöka, där bara stearinljuset glimmar i mörkret.
–     Ta sig fram över de orörda fjällvidderna på turskidera
–     Bada bastu och ta ett friskt dopp i en kallkälla.
–     Bestiga fjälltoppar i lössnö mharandonee skidor.
–     Njuta av frukost/lunch/middags buffepå fjällstationer.

Förslag på flödesschema.Jämtlandsfjällen 2010 007
Torsdag kväll.
Ni avreser med tåg/nattåg från Karlskrona(16.43) via Stockholm till Enafors station i Jämtland.(40min väster om Åre)

Fredag.
– Ankomst med tåg till Enafors station(09.19) i Jämtland. Jag möter upp på stationen och därefter åker vi transfer buss till Storulvåns fjällstation.
– Ni lämnar mtrl vid en konferenssal(rummen får man tidigast kl 1400) och därefter avnjuter vi frukost med utsikt mot fjällvärlden.
– Efter frukosten har jag en kort uppstart där vi går igenom programmet för dagarna och målsättningarna med de eran fjällvistelse.G00_S15

– Vid ca 11.30 kommer vi att hämta ut mtrl för topptursåkning(randonee skidor, stavar, pjäxor etc) och därefter byter vi om kläder inför eftermiddagens topptur på fjället Getryggen i närheten av Storulvåns fjällstation.
– Under eftermiddagen börjar vi med en genomgång av utrustningen och därefter tar vi oss uppåt mha stighudarna på våra skidor till fjälltopparna. Turen leds av fjällguide från Storulvåns fjällstation.
– Vi har med oss lunchpaket i våra ryggsäckar, och vi kommer att ta kontinuerliga små raster under eftermiddagen för att fylla på med energi.Jämtlandsfjällen 2010 100

– Vid slutet av eftermiddagen kommer vi att stanna vid en glänta i björkskogen, för att slå upp tält och förbereda de inför nattens tältövernattning.
– Vid ca 17.00 är vi åter vid centrat, där vi kommer att lämna tillbaks skidutrustningen och därefter få tillgång till rummen(2 personer/rum), för att kunna packa upp utrustning och vila lite.
– På fjällstationen väntar varm bastu och bad i kallkälla för de som vill prova det:)
– Vid 19.00 äter vi gemensam middagsbuffe på fjällstationen, och ser samtidigt på bilder som vi tagit under dagen av ert team.
– 20.30 har vi en genomgång inför nattens tältövernattning, och därefter vandrar vi gemensamt upp till tälten för att sova.(ni sover 2-3 personer i varje tält)
Tälten är uppslagna i anslutning till Fjällstationen, om det skulle vara någon som känner obehag, och har då möjlighet att gå inomhus och sova i de tilldelade rummen istället.Jämtlandsfjällen 2010 152

Lördag.
– Vi vaknar kring 07.00 och vandrar därefter gemensamt ner till fjällstationen.
-Frukostbuffe serveras från 07.30 nere på Fjällstationen, där vi samtidigt gör iordning lunchpaket för att ta med oss under dagen.
– Vid 09.30 samlas vi med turskidor och har en kort genomgång inför dagen. Därefter går vi gemensamt med fjällguide från Storulvåns fjällstation till Blåhammarens fjällstation (ca 12km), uppe vid Blå Hammarens fjällstation väntar lunch med fin utsikt ner över dalen.

– På eftermiddagen skidar vi tillbaks i riktning mot Storulvån, och kommer därefter att stanna vid en lämplig plats för att gräva ”snöka ” inför natten. Vi kommer att gräva ”snökor” för 2-3 personer, under ledning av fjällguide från Storulvåns fjällstation.DCIM100GOPRO
– Då vi är nöjda med ”snökorna” kommer vi att lämna dem för att ”frysa till” för natten, och vi beger oss tillbaks till fjällstationen för att återlämna skidutrustning och plocka ut snöskor inför kvällen.

– På fjällstationen väntar varm bastu och bad i kallkälla för de som vill prova det:)
– Vid 19.00 äter vi gemensam middagsbuffe på fjällstationen, och ser samtidigt på bilder som vi tagit under dagen av ert team.

– 20.30 har vi en genomgång inför nattens övernattning i snöka, och därefter vandrar vi gemensamt upp till snökorna för att sova.(ni sover 2-3 personer i varje snöka) Om det är någon som känner obehag och inte vill sova i snöka, går det bra att sova inomhus på fjällstationen med.DCIM100GOPRO

Söndag.
– Vi vaknar kring 07.00 och vandrar därefter gemensamt ner till fjällstationen.
-Frukostbuffe serveras från 07.30 nere på fjällstationen, där vi samtidigt gör iordning lunchpaket för att ta med oss under dagen.
– Resterande del av förmiddagen används för att packa utrustning, vila och reflektera kring några olika frågeställningar som berör teamet.
– Vid 12.00 äter vi en gemensam lunch på fjällstationen.
– Vid 13.30 samlas vi i konferensrummet och för att några timmar under eftermiddagen samtal kring några olika frågeställningar för att stärka ert team inför framtiden.P1020522_1
– Vid 16.00 tar vi en gemensam fika och ser samtidigt på bilder från våran fjäll upplevelse.
– Därefter packar vi våra väskor, lämna rummen och åker gemensamt med transfer till tågstationen.
– Nattåget till Karlskrona avgår tidig kväll från Enafors, och är åter Karlskrona under måndagen lunch.

Vad ingår:

–    Tält, sovsäckar, liggunderlag
–     Turskidor, pjäxor och stavar
–     Randonee skidor, pjäxor, stavar, stighudar
–     Helpension på Storulvån fjällstation
–     Ledning av vinteraktiviteter med utbildade fjällguider.
–     Del i dubbelrum över tiden på Storulvån fjällstation.(byta/torka kläder, säkerhet ifall någon ej vill sova utomhus)
– Finns inga liftar på kalfjället, så vi behöver ej liftkort.P1020581_2

Tillkommer:
–    
Transport till/från Storulvåns fjällstation

Utrustningslista.
Deltagare får en utrustningslista innan avfärd, för vad som kan vara lämpligt att ta med sig för att vistas ute i fjällmiljö.
Utbildning genomförs avseende hur man klär sig och vilka åtgärder man skall göra med sin kropp/utrustning vid vistelse i fjällmiljö under vinter tid. Föreslår att denna utbildning genomförs under ca 2tim i Karlskrona någon vecka innan avfärd.

Bokning.
Kontakta oss för mer info på:
– Mob: 0706-299 777
– Email: info@utvecklingoaventyr.se