Påbörjat att skriva boken Tacksam för livet, juli 2020.

Under juli 2020 har vi påbörjat att skriva boken Tacksam för livet. Syftet med boken är att inspirera människor att starta göra de förändringar i livet som behövs för att börja nå sina framtida mål. Livet e kort, och allting kan förändras snabbt, även om man själv ej vill det.


Vi har skarp erfarenhet av livet kan förändras snabbt då, jag Mats Svensson, var med om en skarp olycka vid gasfyllning av dykflaskor i Försvarsmakten. Vid explosions ögonblicket gick gasboostern för syrgasfyllning sönder, och jag fick brännskador både i ansikte och händer. Trots detta lyckades jag behålla lugnet och stängde av tillförseln av syrgasen som strömmade ut i lokalen, vilket förhindrade ytterligare explosioner i lokalen.

Försvarsmakten tilldelade mig senare utmärkelsen, Försvarsmaktens förtjänstmedalj i Guld, med följande motivering:

För rådigt och skickligt ingripande, med stor sinnesnärvaro under pressade förhållande, samt med stort personligt mod och fara för eget liv, förhindrat en större explosion som kunnat utgöra en stor fara för personal i området samt orsakat stora materiella skador, i samband med olyckan på FM DNC, i Karlskrona 2016.

Foto: Anders Wiklund/Nyhetsbyrån TT

Boken Tacksam för livet skrivs i samarbete med frilansjournalisten Christel Behrmann.
Boken bedöms bli klar och publiceras under 2021.

Väl mött!