Under juli 2020 har jag påbörjat att skriva boken Tacksam för livet. Syftet med boken är att inspirera människor att starta göra de förändringar i livet som behövs för att börja nå sina framtida mål. Livet e kort, och allting kan förändras snabbt, även om man själv inte vill det.

Jag har skarp erfarenhet av att livet kan förändras snabbt då, jag Mats Svensson, var med om en skarp olycka vid gasfyllning av dykflaskor i Försvarsmakten. Vid explosions ögonblicket gick gas-boostern för syrgasfyllning sönder, och jag fick brännskador både i ansikte och händer. Trots detta lyckades jag behålla lugnet och stängde av tillförseln av syrgasen som strömmade ut i lokalen, vilket förhindrade ytterligare explosioner i lokalen.

STOCKHOLM 29:e maj 2017. Mats Svensson, Hörby, tilldelas av kung Carl XVI Gustaf Försvarsmaktens förtjänstmedalj i guld, utan svärd, för ”rådigt och skickligt ingripande, med stor sinnesnärvaro under pressade förhållanden, samt med stort personligt mod och fara för eget liv förhindrat en större explosion som kunnat utgöra en stor fara för personal i området samt orsakat stora materiella skador, i samband med olyckan på FM DNC, i Karlskrona 2016” under Veterandagen på Gärdet i Stockholm på måndagen. Foto: Anders Wiklund /TT

Boken Tacksam för livet skrivs i samarbete med journalisten och författaren Yamile Lindgren. Boken är klar och publicerades den 8:e april 2021.

Beställa böcker.
Om du vill beställa boken Tacksam för livet, vänligen klicka på följande länk.

Klicka på följande länk för att få en försmak av boken.

Väl mött!